FOOD

Frambozen slagroomtaart

Nu er weer lekkere frambozen zijn, kun je deze frambozen slagroomtaart zelf maken. Deze taart ziet er niet alleen lekker uit, maar is ook erg simpel te maken. Met maar een aantal ingrediënten heb je in een handomdraai een heerlijke homemade taart op tafel.

Wat heb je nodig?
• 175 gram suiker
• 175 gram boter
• 175 gram zelfrijzend bakmeel
• Ei
• Rasp van een halve limoen
• Snufje zout
• 250 ml slagroom
• 2 eetlepels (poeder)suiker
• 200 gram frambozen
• Klein stukje pure chocolade (optioneel ter garnering)

Hoe maak je het?
Mix de suiker, boter, ei en snuf zout door elkaar. Voeg daaraan de zelfrijzend bakmeel en limoenrasp toe. Wikkel het deeg in een stuk folie en doe dit minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg na een uur eruit en rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm.

Vet je bakvorm in met boter en bestuif het daarna met bloem. Hierdoor komt de koekbodem er na het bakken makkelijk eruit.

Doe het deeg in de vorm en druk voorzichtig aan. Snijd eventuele overige stuken weg. Bak de taartbodem voor ca. 15 minuten in de oven op 180 graden. Laat de taartbodem daarna eerst goed afkoelen.

Klop de slagroom op met twee eetlepels suiker. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de taartbodem.

Doe de frambozen op de taart en rasp wat pure chocolade erover en je hebt een prachtige taart!

Lekker genieten!

Deel dit bericht

3 thoughts on “Frambozen slagroomtaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge